Over Nymphaea


Nymphaea Notschaele

Hallo mijn naam is Nymphaea (uitspraak Nimfea). Ja echt waar. En ik heb deze naam gewoon van mijn ouders gekregen bij mijn geboorte. Ik vind het een mooie naam ook omdat het waterlelie betekent.

We leven in een interessante tijd, vind ik. Een tijd waarin technologische ontwikkelingen in een stroomversnelling zitten. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van computers, internet, mobiel internet, smartphones, apps en nog veel meer digitale en nieuwe media. Deze media hebben invloed op ons: hoe we met elkaar omgaan, hoe we werken, spelen en leren. Toen ik in 1995 koos voor de opleiding Interaction Design aan de faculteit Kunst, Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, koos ik om hier volop aan deel te nemen en ook zelf bij te dragen aan het vormgeven van deze nieuwe media. Zowel in mijn studie als in mijn werk merkte ik dat dat een prima keuze is geweest.

Ik ben nieuwsgierig naar de wereld om mij heen. Ik vind het leuk om nieuwe ideeën te genereren en om te brainstormen. Iets van verschillende oogpunten bekijken houdt mijn geest flexibel en mijn horizon breed.

Gebruikersonderzoek doe ik met veel empathie en een groot opmerkingsvermogen. Het geeft mij inzichten en inspiratie voor productideeën en voor het optimaliseren van de user experience. Verder stelt het mij in staat om de stem van de gebruiker te zijn in de projecten waar ik bij betrokken ben.

Ik geloof dat technologie een zinvolle bijdrage kan leveren aan onze maatschappij in het algemeen en voor gehandicapten in het bijzonder. Accessibility is dan ook een van mijn speerpunten. Ik deel mijn kennis graag met anderen bijvoorbeeld tijdens een lezing, training of college.

Op mijn linkedIn profiel, nl.linkedin.com/in/nnotschaele/, zie je mijn loopbaan en alle jaartallen netje op een rijtje.

Nymphaea voor de klas, presenteerd empathie map