Embase

Bij Embase werd ik gevraagd voor het herontwerpen van de look-and-feel en het toevoegen van spellingssuggesties.

Het Embase team werkte volgens een Agile Scrum methode met daily stand-up meetings. Ik ontwierp direct in een HTML prototype, gebruik makend van CSS. Door side-by-site te werken met de programmeur was documentatie (naast het html-prototype) overbodig.

Situatie

De kleuren (donkerblauw en oker geel) waren erg prominent aanwezig in Embase en droegen niet bij tot de leesbaarheid. De look-and-feel zag er verouderd uit. Bovendien was er een inconsistentie ontstaan tussen verschillende pagina’s/functionaliteiten omdat niet alles tegelijk was geredesigned in eerdere releases.

Opdracht

  1. De look-and-feel aanpassen zodat deze lichter wordt, beter leesbaar en meer van deze tijd, zonder de herkenbaarheid van Embase te verminderen. Zorgen voor consistente look-and-feel tussen de verschillende functies.
  2. Zorg voor goede foutmeldingen die behulpzame suggesties geven wanneer mensen in Emtree zoeken en de ingegeven term niet in Emtree zit.

Resultaat

  1. Consistent toegepaste huisstijl. Een lichter uiterlijk. Prettige ogende en makkelijk leesbare pagina’s.Quick Search voor en na herontwerp
  2. Behulpzame suggestie wanneer mensen een zoekterm invoeren die niet in Emtree staat.Spellingssuggestie Emtree

    zoekresultaten met spellingssugestie

    Nieuwe functionaliteit, spelling suggesties bij nul resultaten.