Games [4Diversity] Jam – 2014 EU

Situatie

De Games [4Diversity] Jam daagt deelnemers uit om in 24 uur een spel te maken rond het thema Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders (LGBT).

Het team waar ik deel van uitmaakte, The Toilet People, bestond uit zes deelnemers die elkaar nog niet eerder hadden ontmoet: Araceli Thomas, Baiba Gedrovica, Corné Willems, Jogchem Dijkstra, Reinout Ruland en Nymphaea Notschaele.

Acties

We kwamen tot ons concept door te brainstormen over de boodschap (rondom het thema LGBT), het spelmechanisme en de setting.

Je speelt een robot receptionist die in een ruimtestation de mensen naar de juiste toiletten moet wijzen. De mensen komen geleidelijk in beeld (omdat ze met een lift van boven naar beneden afdalen). Op elk moment mag je een persoon naar een toilet sturen, maar als het de verkeerde toilet is komt de persoon terug zonder geplast te hebben. De robot werkt op p-nergy (opgewekt uit urine). Als de p-nergy op is, de pee-o-meter leeg is, ben je af. Je kunt de persoon vragen stellen zodra de lift helemaal beneden is. Dit kan je helpen een betere inschatting te maken of iemand naar de mannen, vrouwen of genderloze toilet gewezen moet worden.

Mijn bijdrage

  • Creatieve bijdrage aan de brainstorm
  • Referenties/moodboard voor kleding (die gender verwarrend kan werken)
  • Graphics (desk, knoppen, pee-o-meter, gender-symbolen, schoenen en hoeden)
  • Content (vragen die je kunt stellen)
  • Stem (voor een karakter)
  • Credits pagina

 

zes paar schoenen getekend in zwart, wit en grijs.

zes paar schoenen die ik tekende

Resultaat

Aan het eind van twee dagen hadden we:

  • Een grappig concept met diverse ideeën om het verder uit te bouwen.
  • Een werkend spel. De personen in het spel worden aangekleed met random items uit de kleding inventory. Het haar, de huidskleur en de kleur van de kledingstukken wordt random gegenereerd. Op die manier kunnen er oneindig nieuwe mensen gegenereerd worden.
  • Een duidelijke boodschap: het is onmogelijk om iedereen in een hokje te stoppen. Dat ondervind je aan den lijve in het spel ‘Where is my toillet’ dat je (vroeger of later) verliest.

 

De spelpagina van Where is my toilet? vind je op website van Games [4Diversity] Jam EU.