Mathematicsweb; Een portaal voor wiskundigen.

Het mathematicsweb-team was een klein team, ik was de enige interaction designer. Daarnaast was er een project manager, content specialist en programmeur bij betrokken. Het grafisch ontwerp is uitbesteed aan een externe partner.
Mathematicswebwas een heel nieuw product. Ik heb geholpen bij het verhelderen van requirements en bij het vertalen hiervan in schermschetsen en een informatiestructuur.

Situatie in 2001: er zat veel tijd tussen het onderzoek van wiskundigen en de uiteindelijke publicatie in een wiskundig tijdschrift. Elsevier wilde met Mathematicsweb:

het publicatieproces efficiënter maken; door het indienen en reviewen van manuscripten elektronisch te laten verlopen. Mathematicsweb moest daarnaast een platform zijn waar wiskundigen met elkaar in contact konden komen zodat ze hun werk al konden bespreken voor  het gedrukt werd. Zo konden nieuwe ontwikkelingen sneller verspreid worden.

De homepage van Mathematicsweb

Image

Op de home pagina zien we verschillende mogelijkheden voor de bezoeker om door de artikelen te navigeren.
(Mathematics Portal was de working title tot de branding klaar was).

Paper mock-up Submit article on MathematicswebImage

Op deze artikel pagina kan de wiskundige zijn artikel indienen bij een tijdschrift voor publicatie.

Op de preprintserver staan artikelen die nog niet gedrukt zijn maar dus wel via dit kanaal beschikbaar zijn voor de wiskundige gemeenschap.

Na het grafisch ontwerp

Image

Dit is hoe Mathematicsweb er uit zag toen het gelanceerd werd. Het grafisch ontwerp is door een externe partij gemaakt.