Stillezaterdag

Woerden-mini camping t boomgaardje (Cothen/wijk bij Duurstede)

Woerden viert dit jaar dat ze 650 jaar stadsrechten hebben. Overal hangen Woerden 650 vlaggen. En voor de gelegenheid is er deze maand ook kunst in de singel. Grappige drijvende (steden) of half gezonken (draaiorgel) installaties. We wisten niet dat Woerden zo’n gezellige vestiging stadje was. Als je er nog nooit geweest bent zou ik het aanraden.

Molen in Werden
Kunst in de Singel van Woerden

Van daar zijn we de Oude Rijn gevolgd door het groene hart langs talloze boerderijen afgewerkt met decoratieve witte daklijst.

Typische boerderij in het Groene hart

Picknick op een bankje aan het water met vers brood en radijsjes uit de Odin winkel.

In Utrecht lijkt het of ze een kraan zijn vergeten weg te halen na de vele werkzaamheden de afgelopen jaren.

Dwars door het drukke hart van Utrecht (niks stils te merken op deze stille zaterdag in de winkelstraten bij de Dom) via de Kromme Rijn naar de Betuwe (beginnen die hier of is het toeval dat we tussen de bloeiende boomgaarden fietsen?). We hebben de meanders rond Bunnik over geslagen. Misschien dat we een andere keer nog een rondje rond Utrecht kunnen fietsen en de kastelen in de omgeving kunnen bewonderen maar nu volgden we liever de Limes van de Europa fietsend, langs verschillende replica’s van Romeinse grensstenen.

Bij een van de forten van de waterlinie hebben we heerlijk in de zon een sinaasappeltje gegeten om een beetje bij te komen. Daarna onze laatste etappe van de dag door tussen de weilanden en boomgaarden door met een redelijke tegenwind. Dus toen we tegen vijf uur een bordje SVR camping ‘t Boomgaardje zagen kwam dat als een welkome verrassing (in de route stond er pas bij Maurik weer een camping). Het bleek een heerlijk comfortabele camping met (jawel) bloeiende fruitbomen op het tentenveldje. De buurman aan de overkant van de weg heeft een zuivel en eieren automaat, én pas geboren lammetjes die bij volle maan door de wei stuiteren. Helemaal leuk.

Weer een mooie ochtend op Camping ‘t Boomggaardje