Vertrekdag 

Haarlem-Katwijk aan zee

In gedachten leek het zo simpel, je stapt op de fiets en je bent vertrokken… in werkelijkheid bleek er nog heel wat te doen voor het zover was. Naast de normale ochtend routine zoals douchen, aan kleden en ontbijten waren we nog heel wat tijd kwijt voor we vertrek-klaar waren. Lunchpakketje maken, koelkast leeg- en schoonmaken, stofzuigen, vuilnis wegbrengen, alles uitzetten wat we niet nodig hebben als we toch niet thuis zijn (onder andere de wekker, WiFi, warm water). Fietstassen afstellen, spin zoeken, toch maar niet de geleende stuurtas mee (hij paste niet goed op het stuur en misschien nog belangrijker: het lukte niet om een goede kaarthouder oplossing te fabriceren). 

Dus toen we dan na twaalven eindelijk op de fiets stapten was de eerste stop de buitensportwinkel. We zijn er de laatste paar weken meerdere keren geweest, maar in mijn fietsoutfit werd ik niet herkent ;) de stuurtas die ik wilde hadden ze in mij favoriete kleur (hoera!) en konden we direct monteren. Pas daarna konden we langs Inholland om ons te laten uitzwaaien. (Bedankt voor de hint Rick)

Nymphaea zwaait naar collega’s en studenten bij de H toren van Inholland Haarlem
Collega’s zwaaien Nymphaea en Rodion uit

Vandaar fietsen we fluitend in de zon via de knooppunten langs Elswout, Lelyduin, en bollenvelden in alle tinten roze en paars ( in de geur hyacint), en ook oranje, geel en rood van tulpen, keizerskroon en narcissen. Bij Noordwijk kwamen we onze eerst klimmetjes tegen (duinen). Een goede test voor onze fietsen en onze conditie. Fietsen zijn goed, conditie kan beter.

Ruim voor zes waren we op de camping en hadden een plekje uit de wind in de zon. Tent opzetten ging nog goed en ook koken op een gasbrander ben ik nog niet verleerd.

Na een bezoekje aan het strand (we zullen de zee voorlopig niet meer zien), bij een roze hemel kropen we ons bed in.

Stand Katwijk aan Zee

Dag 2 Katwijk – Alphen aan den Rijn

Eerst dag op de Limes route. Het Eindpunt/beginpunt vonden we zonder problemen maar daarna kwamen we er al snel achter dat wat in ons boekje van 2017 staat en wat er aan bordjes langs de fietspaden hangt niet overeen komt. Ondanks dat zijn uiteindelijk wel in Alphen aan den Rijn gekomen. We zijn daar te gast bij Paul en Veronica.

Einde/begin Limes route, monding van de oude Rijn bij Katwijk aan Zee