UXD minor @inholland

User Experience design Minor een derdejaars minor binnen de opleiding Informatica van Inholland. 1 blok, 15 EC max 26 studenten met voor elke groep studenten 3 opdrachten van echte opdrachtgevers. Samen met mijn collega was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van lessen, beoordelingscriteria, doen van de werving en selectie van opdrachten en gast sprekers, de communicatie met opdrachtgever en gast sprekers, het geven van lessen, coaching van team, en uiteindelijk het beoordelen het werk van de studenten.

Bijzonder aan deze minor is dat studenten het UX design proces 3 keer doorlopen. Hierdoor krijgen ze de methodiek goed in de vingers. De opdrachten zijn elk jaar anders en zeer divers. Hierdoor weten wij ook niet op voorhand waar de uitdagingen precies zitten en dat maakt het ook voor de docenten uitdagend en verrassend.

Eerste pilot was in 2019 en in 2024 draaide we de 6de editie van de User Experience Design. In totaal hebben we 117 studenten begeleid bij het uitvoeren van UX design opdrachten voor 50+ verschillende opdrachtgevers.

Door de jaren heen zijn er een aantal artikelen verschenen op Intranet van Inholland